Президентські вибори несуть загрозу для українців: «це дійсно небезпечно»

Інститут президентства в Україні буде знищений, якщо Петро Порошенко знову виграє вибори

Про це в відео-інтерв’ю Politeka розповів політтехнолог Сергій Гайдай.

За його словами, проте, зникнення інституту президентства не означає знищення української державності. Можливо, це стане новою сторінкою для України, вважає політтехнолог.

«Якщо залишиться Порошенко – це знищить набагато більше, ніж пост президента. Це знищить легітимність української влади, остаточно».

Також Гайдай висловив думку, що при виході у другий тур Володимира Зеленського та Юлії Тимошенко в Україні в будь-якому випадку буде значно більше шансів на розвиток, ніж при Порошенко.

Крім цього, при виході у другий тур Зеленського і Порошенко інші кандидати нададуть посильну підтримку шоумену, передбачає Гайдай.

«Тому що вони дуже добре розуміють, яка це величезна загроза для української державності, демократії і розвитку, – говорить експерт, – тому що Зеленський буде беззахисним перед тим, що може Порошенко».

Раніше також Сергій Гайдай розповів, у кого з кандидатів найбрудніша кампанія. «Результати першого туру виборів ніхто зараз не спрогнозує напевно – настільки вони розмиті. Кандидати настільки близькі один до одного за кількістю відсотків, що один день може все вирішити. Один вдалий або невдалий виступ», – вважає Гайдай.

Говорячи про те, у кого з кандидатів була найбільш брудна передвиборча кампанія, Гайдай сказав, що «шоколад в нашому випадку є одним із сортів лайна».

«Як там у новій передвиборчій пісні ТІКу? «Ми зрозуміли, що в шоколаді краще, ніж в лайні».



Так шоколад є одним із сортів цього лайна. Більш того, головне джерело лайна – на Банковій», – сказав Гайдай.

За його словами саме звідти йшли всі ці плани: «шатуни», «агенти Кремля» та інше. «Навіть розслідування Бігуса. Адже це ж не журналіст вигадав Свинарчуків!», – каже Гайдай.

Нагадаємо, Зеленський вперше зізнався, звідки у нього гроші на кампанію: «Насправді…».

Раніше Politeka писала, що Зеленський розповів, що буде з Приватбанком після його перемоги на виборах: «не заради Коломойського».

Також Politeka писала, що Гриценко: спочатку європейська тривалість життя, а потім підвищення пенсійного віку.