Земля на Тернопільщині – дуже дороге задоволення

До місцевих скарбниць на Тернопільщині вже потрапили понад 49 млн грн плати за землю.

 

 

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

– Упродовж січня-лютого платники податків сплатили до місцевих бюджетів Тернопільщини 49,1 млн грн плати за землю, – уточнюють у податковій. – Цей показник перевищив очікувані надходження на 20,5%. Відтак бюджети додатково отримали 8,3 млн грн.

Що цікаво, понад 85% сплати цього платежу – внесок юридичних осіб.

– Вони сплатили від початку року понад 42 млн грн плати за землю, що на 8,5 млн грн більше, ніж очікували, – визнають у податковій. – Порівняно із минулорічними надходженнями цьогоріч сплата зросла на 5,3 млн грн.

Фізособи поповнили скарбниці місцевих громад, сплативши 7,1 млн грн плати за землю. Порівняно з аналогічним періодом торік приріст платежу склав 685,5 тис. грн.

– Вважаємо за доречне нагадати, згідно із нормами Податкового кодексу України, власники землі і землекористувачі сплачують плату за землю із дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою, – наголошують у податковій.

До речі, юрособи-платники плати за землю самостійно обчислюють суму податку щороку станом на 1 січня 2019 р.



і подають податкову декларацію на поточний рік до органів фіскальної служби за місцезнаходженням земельних ділянок не пізніше 20 лютого поточного року. Це звільняє від обов’язку подавати таку звітність щомісячно.

Джерело.