Батько того дня рiзко зупинив машину і вигнaв сина на дорогу!

Батько того дня рiзко зупинив машину і вuгнaв сина на дорогу! Сльози матері не зупинили чоловіка! Тe, що сталося потім, я обов’язково розкажу своїм дітям!

Коли моєму синові було років сім, і ми всією поки ще маленькою сім’єю їхали кудись за місто. Заїхали на заправку, купили морозива і їдемо, отримуємо задоволення, літо, спека, морозиво, дружина, син, благодать.

Тут мій син відкриває вікно і викидає обгортку. Швидкість автомобіля була невеликою і я зміг дуже швидко зорієнтуватися і припаркувати машину на узбіччі.

Мовчки вийшов з машини, відкрив багажник, звільнив від продуктів один з ашановскіх пакетів, вивів сина з машини і попросив зібрати все сміття з узбіччя. У сина гординя, ще й дружина спробувала заступитися.

Але жінка була відправлена ​​в машину слухати музику, а синові пояснив що поки він не принесе мені повний пакет сміття ми далі не поїдемо, і відповідно всіх «ніштячков» обіцяних нами вже не буде. Син на початку зі сльозами, а потім з якимось азартом на очах пішов збирати сміття. Я взяв другий пакет і пішов поруч.

За неповних півгодини ми очистили маленьку ділянку дороги від слідів життєдіяльності нашого народу і повернулися в машину.

Далі я пояснив синові чому він пішов збирати сміття – тому що Україна – це його Батьківщина, а Батьківщину треба любити.



Говорив багато, з прикладами, але так щоб він зрозумів.

А в кінці син запитав:

– А чому ти пішов збирати за мною?

– Те що ти кинув обгортку в вікно – це в першу чергу моя помилка. Я упустив щось в твоєму вихованні, і тому повинен був понести покaрання разом з тобою.

Скоро синові буде 13 років, у нього дві маленькі сестрички, і вчора я задоволенням спостерігав як він вчить їх не смітити.

Спасибі моєму батькові – його життєва мудрість при нашому вихованні так сильно мені допомагає правильно повчати своїх чад.