У тернопільському храмі перебуває чудотворна ікона, яку привіз митрополит Епіфаній

Список чудотворної ікони Божої Матері «Милостива», яку до Тернополя привіз предстоятель Православної Церкви України Митрополит Епіфаній, перебуває у храмі святих страстотерпців Бориса і Гліба в Тернополі.

Це чудотворна ікона розміщується у Кікському монастирі на Кіпрі, до неї звертаються у певних негараздах і бідах. Під час Великого посту віруючі по-особливому шанують Пресвяту Матір Богородицю.

Поклонитися чудотворній іконі, попросити Пресвяту Богородицю про допомогу можна у храмі Бориса і Гліба за адресою: м. Тернопіль, вул. Білогірська. Ікона перебуватиме там до п’ятниці, 19 квітня.

Довідка. Автором Ікони Божої Матері, званої “Милостивою” (Кікською) вважається святий євангеліст Лука.



Назву свою “Кікотіса” вона отримала від гори Кікос, що на острові Кіпр. У місцевому монастирі, розташованому на горі, вона нині й зберігається. За переданням, перш ніж потрапити на острів Кіпр чудотворний образ Богородиці довго мандрував: спочатку знаходився в одній з перших християнських громад в Єгипті, потім був перевезений до Константинополя, де залишався до часу Олексія Комніна (кінець XI – початок XII століття).

На острів Кіпр ікону доставив старець Ісая, який отримав Божественне одкровення на виконання цієї місії.

З моменту прибуття на острів ікона стала відома численними чудесами, що відбувалися навколо неї. Відтоді до обителі Богоматері Милостивої з усього світу стікаються люди з різними недугами і отримують зцілення за своєю вірою. У чудотворну силу святої ікони вірять не лише християни, але й іновірці, які часто звертаються до неї в бідах і хворобах.