Учені з’ясували, від чого залежить стать майбутньої дитини

Канадські учені з Торонто з’ясували, яку роль відіграє артеріальний тиск на стать майбутньої дитини.

vgitnist-760x484

Про це повідомляє Daily mail.

Учені провели дослідження, в якому взяли участь 1 411 китайських жінок, які збиралися народжувати найближчим часом. Лікарі спостерігали за ними перед вагітністю і під час неї – їм постійно вимірювали артеріальний тиск, перевіряли показники холестерину та цукру в крові.

В результаті виявилося, що хлопчиків найчастіше народжували ті жінки, у яких перед заплідненням був підвищений артеріальний тиск. Ці висновки залишились дійсними, навіть після врахування вченими віку, рівня освіти, куріння та індексу маси тіла.

Проте дослідники схвильовані, що отримані дані можуть бути потенційно небезпечними в тих країнах, жителі яких роблять вибір на користь однієї статі дитини перед іншою.

“Прийнято вважати, що стать дитини визначається статевою хромосомою сперматозоїда, що запліднює яйцеклітину. Раніше материнський артеріальний тиск перед вагітністю не вважали фактором, який впливає на формування статі майбутньої дитини. Крім того, такі висновки можуть бути особливо проблематичними і потенційно небезпечними в суспільстві, де надають перевагу народженню дітей однієї статі над іншою”, – зазначив автор дослідження лікар Раві Ретнакаран.

Джерело.