П’ятеро нардепів з Тернопільщини отримують компенсацію за проживання у Києві

У березні п’ять з восьми нардепів з Тернопільщини отримали на винайм житла або готельного номера у Києві по 20 150 гривень кожен. Про це йдеться у документі, опублікованому на сайті Верховної Ради України.

 

 

Компенсацію за житло отримали: Олег Барна (Блок Петра Порошенка), Михайло Головко (ВО «Самопоміч»), Тарас Пастух («Самопоміч»), Володимир Соляр («Народний фронт»), Тарас Юрик (Блок Петра Порошенка).

Олег Барна, Михайло Головко та Володимир Соляр офіційно не мають у власності нерухомості в столиці чи приміській зоні Києва, тому, очевидно, гроші і справді йдуть на винайм готельного номера. Тарас Юрик орендує житло в столиці, відповідно, туди й швидше за все заправляє отримані від держави компенсаційні виплати. Компенсацію на відшкодування вартості проживання отримує і нардеп Пастух.

Мешкають без компенсаційних виплат троє тернопільських нардепів: Роман Заставний («Народний фронт»), Ігор Побер та Микола Люшняк (обидва – Блок Петра Порошенка). Заставний має під Києвом житловий будинок, Побер – квартиру в столиці (площа 110,2 кв. м).



А от де проживає Люшняк під час пленарних засідань – невідомо, адже не отримує кошти на відшкодування за житло, натомість не показує у своїй декларації жодної нерухомості у столиці чи навколишній селах, де можна було би мешкати, працюючи в парламенті.

Зауважимо, що у березні 2019 року 158 з 450 народних депутатів отримали кошти для компенсації вартості оренди житла чи готельного номера. В лютому їх було 159.

Джерело.