Чому найчастіше зраджують: з друзями та сусідами? Провели дослідження

Рідкісна пара проходить роки спільного життя, жодного разу не спіткнувшись на кам’янистій дорозі зради.

 

 

Незважаючи на те, що предмет зради вивчений майже так само добре, як піраміда Хеопса, до недавнього часу і на зраді були непізнані плями. Одне з них стосувалося людей, замішаних у зраді. Але, схоже, і це пляма стерлося. Нещодавно в «Журналі сімейної психології» (Journal of Family Psychology), який видається зусиллями Американської психологічної асоціації, були опубліковані результати дослідження, присвяченого тому, з ким ми воліємо на зраду.

Вибірка дослідження воістину чудова: це дані 13 030 американців, які були зібрані з 2000 по 2016 рік. При цьому дослідників цікавили не всі ці 13 тисяч, а ті з них, хто, будучи в шлюбі чи відносинах, змінював свого партнера/партнерки або чоловіку/дружині. Анкетованих задали питання: з ким саме ви змінили? На вибір їм були запропоновані кілька варіантів: близький друг, сусід, колега або давній знайомий; випадковий знайомий; людина, якій ви заплатили за секс; інший варіант.

Більшість опитаних, точніше, 53,5% відповіли «близький друг». Так-так, виявилося, навіть в пошуках заборонених задоволень і морально-етичних мук більшість людей ліниві і неповороткі і краще не залишати зону комфорту.

На другому місці за популярністю у зрадників варіант «сусід, колега або давній знайомий» — таку відповідь дали 29,4% опитаних.

Всього 21% зважилися на зраду з випадковим знайомим.

А вже заплатити за своє падіння погодилися лише 7,9% опитаних.

 

Джерело.