В Одесі екстрено сів “замінований” пасажирський літак

Сьогодні в аеропорту Одеси екстрено сів літак, що прямував з Києва до Єгипту, через повідомлення про замінування. Про це журналісту УНН розповів радник начальника ГУНП в Одеській області Руслан Форостяк.

“Сьогодні до чергової частини головного управління Національної поліції в Одеській області надійшло повідомлення диспетчера авіа руху, що літак сполученням міжнародний аеропорт “Бориспіль” – аеропорт Шарм-ель-Шейх, Єгипет, що виконував чартерний рейс, був змушений виконати посадку через повідомлення, яке було прийняте в аеропорту вильоту, що начебто літак заміновано”, – сказав Форостяк.

З його слів, літак здійснив посадку в одеському аеропорту, де правоохоронці перевірили його на наявність вибухонебезпечних предметів. Їх виявлено не було. Згодом літак продовжив політ до аеропорту призначення.

“На цей момент є розуміння, що було неправдиве повідомлення. За містом відправлення цього повідомлення, тобто в аеропорту вильоту в Київській області буде відкрите відповідне кримінальне провадження, там будуть проводитись слідчі дії”, – додав співрозмовник.