Міський голова Тернополя розповів про шляхи оптимізації

Єдиним шляхом боротьби за доступний транспорт, за умови підвищення тарифів “згори”, у міськвиконкомі назвали впровадження електронних квитків і поступовий перехід від оплати за поїздку до оплати за кілометр.

1461329274-9573-nadala

“Ми будемо максимально підтримувати комунальний транспорт з міського бюджету, щоб ціни за квитки були доступними для всіх тернополян. Ми вже шукаємо шляхи оптимізації. На сьогодні це — єдиний електронний квиток та картка тернополянина. Вже нині електронний квиток дає можливість людям здешевити вартість проїзду. Хто має електронний квиток, той має 10 відсотків знижки. Той, хто зареєстрований у Тернополі і отримає картку тернополянина, буде мати найкращу ціну на проїзд.



Так працюють у Європі, де мешканці міста платять менше, бо вони користуються транспортом частіше, а гості міста платять більше, бо користуються разово. Іншого виходу у теперішній ситуації нема”, – розповідає міський голова Сергій Надал.

“Наше завдання полягає в тому, щоб гарантувати пільговим категоріям населення проїзд у комунальному транспорті. Незважаючи на те, що уряд за два роки не дав жодної гривні на компенсацію проїзду пільговиків, ми зберегли проїзд усіх пільговиків у тролейбусах та соціальних автобусах міста. Так буде і у майбутньому”, – додає очільник Тернополя.

Раніше міський голова Тернополя Сергій Надал неодноразово звертався до центральних органів влади з пропозицією запровадити “нульовий тариф” на електроенергію для комунального електротранспорту, посилаючись на досвід окремих європейських країн. Це дозволяло б зберігати вартість проїзду низькою.

Джерело.