Найкращим спортсменом України став 27-річний тернополянин (фото)

В стінах Олімпійського дому 15 травня відбулася офіційна церемонія вручення нагород найкращим спортсменам України. Заслужене визнання отримав і тернополянин Дмитро Підручний.

Зокрема, цього разу під час урочистостей нагороджували тих українських спортсменів, яких беззаперечно можна назвати кращими з кращих. Відзнаки отримували за підсумками двох спортивних місяців – грудня 2018 та березня 2019.

Так, наш земляк став кращим спортсменом березня 2019-го за версією Національноого олімпійського комітету України. Разом з тим, старшого тренера чоловічої збірної України з біатлону Юрая Санітру названо найкращим тренером березня.

Визнання Олімпійського комітету талановитий 27-річний спортсмен отримав завдяки досягненню на чемпіонаті світу в шведському Естерсунді. В гонці переслідування Дмитро вперше в історії України здобув золоту медаль світової першості серед чоловіків.

— Ще недавно стати найкращим спортсменом місяця було моєю мрією, і зараз це реальність. Дякую всім, хто допомагав мені на шляху до цієї перемоги, — сказав тернополянин під час прес-конференції.

Цього ж дня свою заслужену відзнаку отримала ще одна тріумфаторка українського біатлону — Юлія Джима та її наставник Урош Велепець.