Палату маленької дівчинки, яку залишала мама, небайдужі всипали подарунками

На клич редакції газети “RIA плюс” та сайту “20 хвилин” відгукнулися небайдужі не тільки з Тернополя та області, а й інших міст та навіть країн. Для новонародженої підготували подарунки. Історія маленької дівчинки, яку мама залишила у “Вікні життя”, сколихнула не тільки всю Україну, а й світ. На прохання редакції “RIA плюс” допомогти зібрати речі та харчування для немовляти відгукнися небайдужі з різних куточків країни.

 

 

А удочерити янголятко хочуть навіть іноземці. Матеріал про новонароджену на сайті “20 хвилин” опублікували увечері 15 травня. Звістка про дівчинку розлетілася й іншими ЗМІ.



У пологовому відділенні другої міської лікарні, де і знайшли малечу, її забезпечували всім необхідним. Оскільки апетит у красуні хороший, редакція “RIA плюс” вирішила допомогти зібрати найнеобхідніше для немовляти.

На клич журналістів відгукнулося багато людей. У перший день – понад 50 дзвінків Дзвінки почалися ще увечері 15 травня, за кілька хвилин після розміщення публікації на сайті. Небайдужі телефонували та лишали повідомлення у соцмережах, питали, що потрібно купити. У той же вечір знайшлися перші люди, які заявили, що вони “готові хоч вже їхати забирати дівчинку додому”.

За першу добу журналісти прийняли понад 50 дзвінків, ще кілька десятків – впродовж наступних днів. Телефонували тернополяни, жителі районів Тернопільщини, волонтери з інших міст України, ба навіть із-за кордону. Частину речей, а саме суміші для харчування, підгузки, пляшечки, засоби догляду та одяг небайдужі принесли в редакцію. Решту – самостійно віднесли у пологове відділення.

“Поїде з приданим, жартують медсестри” Представники різних куточків країни запитували, як можна удочерити дівчинку. Телефонували і з Польщі, Нідерландів, Естонії. Доля маленької крихітки сколихнула багато сердець. У п’ятницю, 17 травня журналісти редакції відвезли у лікарю все, що вдалося зібрати для Настусі (так її поки що кличуть – прим. авт.). Палата, як ми пересвідчилися на власні очі, завалена одягом, засобами індивідуального догляду, підгузками та харчуванням. На початок дівчинка має більше, аніж потрібно, посміхаючись говорять лікарі та медсестри.

– Дитина себе почуває добре, їсть гарно. За нею доглядають. Дасть Бог, що в дівчинки буде щаслива доля, – говорить лікар-неонатолог Жанна Кухарук. З понеділка маленьке сонечко планують переводити в обласну дитячу лікарню. Туди ж передадуть і всі речі, які небайдужі принесли для новонародженої.

Як далі складеться доля маленької красуні, до якої прикипіли серцем не тільки медики, а й пересічні люди, стежитимуть і журналісти “RIA плюс”. Чи може біологічна мама ще повернути собі дитину Охочих удочерити маля багато. Та й не дивно, адже від дітей нині рідко відмовляються, каже начальник служби у справах неповнолітніх та дітей міської ради Зоряна Здеб.

– Маленьких діток, до 5 років, зазвичай забирають чи не одразу. Важче – зі старшими і тими, хто має певні вади розвитку. Інформація про всіх діток, які є в нашій базі даних, конфіденційна, знайомимо з нею лише кандидатів в усиновлювачі. До того ж, стояти в черзі на усиновлення можна лише два роки, потім необхідно подавати новий пакет документів, – говорить вона. Що має робити мама, якщо передумає та захоче повернути свою донечку? Зробити це буде непросто, але можливо. – Є два місяці, поки триває оформлення всіх документів. Тож мама може звернутися в суд та довести, що саме вона народила цю дівчинку. Згідно із законодавством, вона може повернути собі дитину, але до моменту її усиновлення, – наголошує посадовець.

Джерело.