Медики швидкої не фіксували смерть 80-річної жінки у Кременчуці

У Кременчуці служба екстреної допомоги, яка виїхали на виклик 3 червня, не фіксувала смерть 80-річної жінки. Про це журналістам PTV повідомила Ірина Нікітіна, виконувачка обов’язків головного лікаря “Полтавського обласного центру екстреної медичної допомоги”.

“З приводу того, що бригада екстреної медичної допомоги в Кременчуці констатували смерть літньої жінки, помилково констатували смерть – ця інформація не відповідає дійсності. Був дзвінок від невідомого чоловіка, який сказав, що до бабусі приїхали працівники поліції констатувати смерть, а вона виявилася живою, видає ознаки життя. Був записаний виклик цей, направлена лікарська бригада. Дійсно, стан цієї жінки виявися тяжкий була надана бригадою екстреної медичної допомоги Кременчука уся необхідна медична допомога і хвору направлено в один із лікувальних закладів”, – розповіла Ірина Нікітіна.

На місце виїжджали поліціянти, речниця журналістам PTV розказала наступне.

“Ми не констатуємо смерть. Ми оглядаємо тіло на наявність кримінальних тілесних ушкоджень.



Оглянули та дали направлення про збереження в морг. І з місця події правоохоронці поїхали. Все, викликавши при цьому “Легіонер”, – розповіла прес-офіцерка поліції Кременчука Ганна Васенко.

Журналісти PTV зателефонували у комунальне підприємство “Легіонер”, яке надає похоронно-ритальні послуги. Директор установи розказав таке:

“Наша служба виїхала, прибувши на місце родичі дали нам направлення від поліції на зберігання тіла.В той момент коли наші співробітники перекладали бабусю на носилки, для того, щоб надалі транспортувати в автомобіль, виявили в неї ознаки життя, скажемо так. Після чого наші співробітники викликали швидку”, – розповів Олег Прихнич, директор комунального підприємства, яке надає похоронно-ритальні послуги у Кременчуці.

Інформацію про те, що жінка ожила після констатації медиками її смерті, розмістила на сторінці у Facebook користувач Світлана Карась. Ми спробували зв’язатися з цією користувачкою. Однак станом на 18.00 нам не відповіли.