У Тернополі підліток обстріляв будинки і десять машин (відео)

У Тернополі 18-річний хуліган за ніч обстріляв вікна квартир, маршрутку і кілька легкових автомобілів.

Про це повідомили у прес-службі поліції.

“Жителі Тернополя 15 січня почали звертатися до правоохоронців із заявами про пошкоджені вікна квартир і транспортних засобів. Поліцейські встановили особу зловмисника, причетного до хуліганських дій. Ним виявився 18-річний житель Тернополя”, – сказано у повідомленні.

За словами хлопця, напередодні, 14 січня, він придбав пневматичний пістолет. Спершу випробував нову іграшку на вікнах сусіднього будинку. Стрельнув і зрозумів – зброя справжня, адже мешканці квартир, у вікна яких він потрапив, почали визирати на вулицю, не розуміючи, що відбувається. Влаштоване видовище підлітку сподобалося, тому зловмисник викликав таксі і відправився у торговий центр, щоб докупити куль для підзарядки.

Від спокуси знову випробувати дію пневматики не стримався вже по дорозі додому.



Прямо із вікна таксі він відкрив стрілянину по маршрутці, у якій їхали люди, і припаркованому автомобілю.

Похвалився вмінням влучно стріляти і перед друзями, з якими у той вечір ходив на дискотеку в нічний клуб. По дорозі пошкодив вікна трьох автомобілів. Ще п’ятеро власників машин постраждали, коли хуліган повертався після нічних розваг.

Загалом поліцейські задокументували десять фактів пошкодження транспортних засобів і випадок стрілянини по вікнах житлового будинку. Сума збитку, нанесеного потерпілим, встановлюється.

Зловмиснику інкримінують частину першу статті 296 КК – хуліганство. Досудове розслідування триває.

Джерело.