Росія стягнула до українського кордону понад 10 тисяч військових – Генштаб

За даними української сторони, РФ формує мотострілкову дивізію.

Росія формує біля кордону з Україною мотострілкову дивізію, до складу якої входять понад 10 тисяч військових.

ce47dc7be44072573434809e32948c0d

Про це повідомили у Генштабі ЗСУ.

“Поблизу кордонів з Україною формується 150 мотострілкова дивізія, яка налічує більше 10 тисяч військовослужбовців. Зазначена інформація надана інспекційній групі представниками міноборони Росії. Оприлюднена дата початку формування дивізії 10 січня 2017 року”, – йдеться у повідомленні.

Як наголошується, дії Росії суперечать її обіцянкам державам-учасницям ОБСЄ у листопаді 2016 року щодо того, що вона не планує у 2017 році збільшення чисельності особового складу регулярних формувань та бойових частин у відповідності до пункту 10.3 Віденського документу 2011 року про заходи зміцнення довіри та безпеки.

“Крім цього, порушено пункт 10.3.3 ВД-2011, в якому зазначається, що у випадку, коли така інформація не може бути представлена у щорічному обміні воєнною інформацією, ця інформація буде надаватися офіційною мережею ОБСЄ за 42 доби до такого збільшення чисельності особового складу або з початком такого збільшення”, – додали у Генштабі.

Нагадаємо, у травні Росія почала формувати дивізії біля західного та південного кордонів для “протидії нарощування сил НАТО”.

“Мною було дано доручення застосовувати під час зведення об’єктів найпередовіші будівельні рішення. Йдеться про блоково-модульні конструкції. Технологія потокового виробництва і поставки модулів дозволяють зводити будівлю протягом трьох – максимум чотирьох тижнів”, – заявив тоді Шойгу.

Нещодавно в українському Міноборони повідомили, що біля українського кордону зосереджено 55 тисяч військових ЗС РФ.

Джерело.