Лікарі заспокоюють: африканська чума, що спалахнула на Тернопільщині – людям загрози не несе

Лікарі Тернопільського обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров’я заспокоюють жителів Тернопільщини, які стурбовані тим, що в області свині почали хворіти на африканську чуму. Люди хвилюються, щоб це не завдало шкоди їх здоров’ю та життю. Медики пояснюють, що ця хвороба від тварин до людей не передається, а тому жителям краю вона не страшна.

r990_swinchum

«У зв’язку з реєстрацією на території області африканської чуми свиней роз’яснюємо, що це захворювання вражає лише тварин (зокрема диких та свійських свиней) і ніяким чином не загрожує здоров’ю людей. Тому побоювання щодо небезпеки для населення області є необгрунтованим. Заходи, що здійснюються певними органами та установами, спрямовані тільки на припинення вказаного захворювання серед свиней. Подібна ситуація складається із так званим пташиним грипом, випадки якого зареєстровані в населених пунктах прилеглих до річки Дністер.



З цього приводу рекомендуємо ознайомитись з листом МОЗ України, який є додатком до цієї інформації. У вказаному листі йдеться про заборону ввезення із ряду держав: «…. птиці, продуктів та сировини з неї (за винятком сировини та продуктів, що пройшли обробку методом, який гарантує знищення збудника вказаного захворювання). Одним із таких методів є автоклавування в режимі стерилізації», – повідомляють у Тернопільському обласному лабораторному центрі.

Джерело.