У вантажівці гуманітарної допомоги Ахметова виявили рації для бойовиків «ДНР»

Під час огляду автомобіля DAF з колони гуманітарного штабу Ріната Ахметова «Допоможемо» співробітники спецпідрозділу «Фантом» Державної фіскальної служби України виявили рації і комплектуючі для них. Автомобіль прямував на непідконтрольні українському урядові території Донеччини, поінформували у прес-службі прокуратури Донецької області.

1416153

Як зазначається, контрабанду в автомобілі, який прямував в регіон, підконтрольний «ДНР», виявили 20 січня. За рішенням суду водієві вантажівки обрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на 60 днів. Його звинуватили у сприянні терористичній організації.

За даними слідства ГПУ, заборонене обладнання заховали в палетниках причепів фури. Вантажівку з раціями зупинили бійці ДФС в районі контрольно-пропускного пункту Новотроїцьке. Досудове розслідування, яке проводять слідчі Служби безпеки в Донецькій області, продовжується.

Нагадаємо, 22 грудня через російські пункти пропуску Донецьк і Матвєєв Курган на в’їзд в Україну пройшли дві колони російського «гумконвою» у складі 46 машин.

Джерело.