Що думають тернопільські водії про можливу перездачу тестів на права кожних 5-15 років?

Новий Законопроект №5184 «Про дорожній рух і його безпеку», який подали на розгляд Верховної Ради, передбачає, що водії перездаватимуть тести на права кожних 5-15 років, залежно від категорії транспорту. Деякі тернополяни вважають, що це дасть позитивні результати, проте більшість таку ініціативу вважають неприйнятною.

1481305033--doroga--marshrutka-jpg

«Я вважаю, що сьогодні багато водіїв не дотримуються правил дорожнього руху навіть не через неуважність, чи необережність, а просто через незнання цих правил. Тому, якби періодично водії підтверджували свої знання і навики – це було б добре. Я за таку пропозицію», – каже водій Дмитро Кульчицький.

«Я категорично проти. Вважаю, що ця перездача тестів – ніщо інше, як спосіб взяти хабар та розвивати корупцію. Якщо водій проїздив хоча б 5 років – то він уже має практику і знає як їздити, для чого у такого водія знову перевіряти знання?», – зауважує водій Володимир Шерстюк.

«Я думаю, що перездача на права кожних 5-15 років – це ніщо інше, як можливість витягнути гроші із громадян.



Адже не без того, що за перездачу треба буде заплатити офіційно, наша влада завжди вигадує способи, як з людей висмоктати останнє», – наголошує водій Олександр Микита.

«Це однозначно погана ідея. Навіщо перездавати? Водії, які мають досвід не потребують перевірки знань. Краще хай на дорогах більше зупиняють і штрафують тих, хто перевищує швидкість, чи не пропускає пішоходів і так далі. З порушеннями водіїв треба боротися не теоретично, а практично», – вважає водій Олексій Шестак.

 

Джерело.