У Тернополі вперше відбулась олімпіада з ІТ програмування

Три дні у Тернопільському національному педагогічному університеті ім. Володимира Гнатюка програмісти з південного заходу України змагались за першість у Всеукраїнській студентській олімпіаді з програмування. Більше, розкажуть наші кореспонденти.

Young man sitting in front of a computer screen with binary code passing on the screen
Young man sitting in front of a computer screen with binary code passing on the screen

Тернопіль цьогоріч  увійшов до складу п’яти обласних центрів України, у яких відбувся другий етап Всеукраїнської студентської олімпіади з програмування. У Тернопільському національному педуніверситеті  без перерви, п’ять годин поспіль, інтелектуали з чотирьох областей південного заходу України розв’язували завдання різного рівня складності. Після чого, усі виконані роботи перевіряла комп’ютерна програма. Основні критерії, за якими оцінювали учасників – це швидкість і правильність виконання задач, розповідає завідувач кафедри інформатики та методики її викладання ТНПУ ім.



Володимира Гнатюка Надія Балик.

НАДІЯ БАЛИК, завідувач кафедри інформатики та методики її викладання ТНПУ ім. Володимира Гнатюка

«В Олімпіаді змагаються, команди, найкращі програмісти південно-західного регіону, до складу якого входять команди-учасників студентські та учнівські з Вінницької, Тернопільської, Хмельницької та Чернівецької областей. 120 учасників змагатимуться за вихід до світового півфіналу путівки, світовий півфінал путівки відбудеться у місті Вінниці, 23 жовтня 2016 року».

Цьогоріч від ТНПУ в олімпіаді взяли участі 2 студентські команди. Олександр приїхав з Чернівців, хлопець є практикуючим програмістом, адже працює паралельно із навчанням в університеті. В змаганнях вирішив взяти участь, аби перевірити  знання та удосконалити вміння.

ОЛЕКСАНДР ГЕРАСИМЧУК, учасник Всеукраїнської студентської олімпіади з програмування АСМ-ІСРС

«Для мене це певний challenge, все-таки це виклик,  потрібно знайти вирішення певних проблем, відчути саме це відчуття задоволення вирішення цих проблем».

На відкриття  Олімпіади завітали  і представники влади, у минулому випускники Тернопільського педагогічного.

 ОЛЕГ БАРНА, народний депутат України («БПП – Солідарність»)

«Україна  дуже високо тримає планку інтелектуальної країни і ІТішна сфера в цьому пріоритеті, більше того, можна сказати, що ІТ-сфера не потребує ні матеріальних затрат, ні природних ресурсів,   то очевидно треба спрограмувати розвиток нашої економіки в значній частині на розвиток ІТ –сфери . Це буде тим постійним, вічним  доходом для нашої України і суспільства».

ЮРІЙ ЮРИК, заступник голови Тернопільської облдержадміністрації

«Тернопільщина – це той регіон, та область, де є достатній інтелектуальний потенціал, тут є саме центр, навколо якого, можна об’єднати програмістів з цілої України, я думаю, ми як обласна адміністрація, спільно з вищими навчальними закладами, в найближчому часі будемо використовувати такі цікаві форми пошуку програмних продуктів як старт-апи і  будемо залучати як місцевих інтелектуалів, програмістів,  так і програмістів з цілої України. Я думаю це дуже важливо, це одна із точок прориву нашої області, як в економічному, так і в науковому, інтелектуальному плані».

Олімпіада тривала три дні. Перше місце посіла  команда з Вінниці, друге – з Чернівців, третє –  вибороли хмельничани. Окремо відзначали команди вищих навчальних закладів. Серед педагогічних університетів,  перемогу здобув Тернопільський.

джерело http://intb.te.ua/