Більше простору на тій самій площі – як раціональніше планувати квартиру

Все більшим попитом у сучасному світі користуються квартири-студії. Найбільша їхня перевага у тому, що завдяки студійному плануванню в тій самій загальній площі житла можна отримати більші об’єми кімнат. Тернополянин Тарас Богуцький нещодавно став власником помешкання, де використав саме таке планування. Він розповів, як йому вдалося ефективно та раціонально використати площу житла.

1485852833--dim--kvartira-jpg

— Я купив двокімнатну квартиру площею 63 квадратні метри. У мене є жінка та діти, тому, не дивлячись не те, що помешкання нам сподобалося, місця було замало. Кімнати були невеликими, тому нашій сім’ї стало занадто тісно.



Ми почали обдумувати варіанти, як зробити квартиру більшою та раціональніше використати площу житла. Друзі нам порадили перепланувати квартиру на студію, — розповідає Тарас Богуцький.

Тернополянин говорить, що у нього вийшли три кімнати площею 12, 17 та 27 квадратних метрів. Він розповідає, що в його товариша квартира з більшою площею вийшла набагато тіснішою.

— Ми буди дуже задоволенні результатом, зрозуміли, що в меншій загальній площі можна більш раціонально використати простір та ефективніше використовувати площі кімнат. Наприклад, мій товариш придбав трьохкімнатну квартиру площею у 85 квадратних метрів. В нього кімнати вийшли набагато меншими – 12-14.

Чоловік зазначає, що зараз з класичних квартир намагаються робити варіанти студійних.
— На мою думку, функціонально це житло більш раціонально використовується: якщо прийшли гості, нам не потрібно виходити з кухні, обходити через коридор та заходити у вітальню, щоб подати страву до столу, — додає тернополянин.

Зараз люди більш раціонально ставляться до своїх коштів та до площі, яку вони можуть собі дозволити і тому намагаються більш розумно та ефективно використовувати їх.

— З класичної однокімнатної квартири можна зробити двокімнатну з великими площами кімнат. Будь-яка квартира в студійному виконанні більш раціонально використовується. Завдяки студійному плануванню в тій самій загальній площі житла можна отримати більші об’єми кімнат, — говорить з власного досвіду тернополянин.

.Тарас Богуцький звернувся до архітектора будівельної компанії «Матла», щоб йому допомогли втілити його задуми в життя. Чоловік говорить, що йому пішли на зустріч.

— Мені сподобалося те, що людина обирає для себе квартиру в процесі будівництва. Якщо мешканці хочуть зробити якісь зміни та удосконалення — вони спілкуються з архітектором, який пропонує для них декілька варіантів, враховуючи їх побажання, — каже Тарас.

В багатоповерхівках компанії «Матла» є квартири із різною площею, наприклад, 50, 60, 70, 100 квадратів.

Тарас Богуцький говорить, що в будь-якій площі можна зробити певну кількість кімнат — класичних чи студійних.

— Є типові варіанти, які реалізовують згідно проекту. Але побажання людини безумовно можна реалізувати, — додає чоловік.

Довідково:

У Тернополі житлові комплекси нового зразка споруджує будівельна компанія «Матла». Теплі стіни, підземний паркінг, великий та сучасний дитячий майданчик, місця для відпочинку та прогулянок, – все це чекає власників квартир у новобудовах європейського зразка.

 

Джерело.