Тарас Демкура представив у Польщі проект прикордонної співпраці «Трансімперія»

Під час Х Міжнародного економічного форуму, який відбувся нещодавно в Жешуві (Республіка Польща), віце-президент Міжнародної торгової палати ICC Ukraine Тарас Демкура презентував центр кластерного типу транскордонної співпраці «Трансімперія». Нагадаємо, що останній розташований у Тернополі на вул. Текстильна, 28 (навпроти ТРЦ «Подоляни»). Його площа становить понад 14000 квадратних метрів. Презентація викликала неабиякий інтерес як з боку польських колег, так і українських. Партнером запропонованого проекту вже стала Асоціація стратегічного розвитку міста Жешув.

1485963465--demkura--proekt2-jpg

«Після нашої презентації Посол України в Польщі Андрій Дещиця цікавився проектом, ставив питання та висловлював захоплення цією ідеєю.



Не менше зацікавлення проект викликав з боку польських ЗМІ.

1485963466--demkura--proekt1-jpg

Хочу сказати, що в такий нелегкий для нашої економіки час ми позиціонуємо проект, як центр транскордонної співпраці з вигідним територіальним розташуванням, який допоможе в налагодженні тісніших дружних та ділових стосунків між підприємцями України та Європи. Тут, окрім торгових та офісних приміщень, будуть конференц-зали, шоу-руми, виставкові зали для представлення продукції зі всіх регіонів України та прикордонних країн, коворкінг-центр та ІТ-кластер, а також ресторани, кафе тощо», – розповів Тарас Демкура.

За його словами, це буде історико-культурний та діловий центр для бізнесменів і громадськості. Фактично це буде центр нового типу, в якому створять всі умови для комфортної співпраці, нетворкінгу, оволодіння новими професіями та навичками в бізнесі. Водночас тут можна буде провести цікаво і змістовно час у колі друзів та ділових партнерів.

«Разом з Асоціацією стратегічного розвитку міста Жешув та Туристичною асоціацією Тернопілля ми вже написали та подали на здобуття грантових коштів у рамках програми транскордонної співпраці «Польша-Україна-Білорусь». Згідно з нею на частині приміщень будуть музей ретро-автомобілів, музей Першої світової війни, музей української культурної спадщини та етнографії, площадки для молодих художників та скульпторів, центр вивчення культур, кухні народів, які проживали на території Галичини. Тут відбуватимуться концерти, фестивалі, форуми краси та стилю, молодіжні вечірки тощо… Сьогодні там вже діє музей ексклюзивних старожитніх автомобілів «Ретрокортеж» та центр національно-патріотичного виховання «Підкова», – додав Тарас Демкура.

Віце-президент міжнародної торгової палати ICC Ukraine запрошує усіх бажаючих до обговорення ідеї центру транскордонної співпраці «Трансімперія» та тих, хто має бажання бути в дольовій участі щодо розбудови найбільшого в Україні комунікативного, культурного та ділового центру.

Детальніша інформація тут: Facebook.com/TransimperiaCentr

тел[email protected]