Українські заробітчани влаштували в Польщі масові протести, підключилися місцеві

У Варшаві 6 лютого українські робітники почали масову акцію протесту проти порушення їхніх прав роботодавцями. На підтримку українців виступили польські будівельники. Відповідна інформація з’явилася на сайті профспілки “Трудова Солідарність”.

Ukrayina-Polshha-755x484

Зазначається, що одночасно в Києві біля посольства Польщі в Україні пройшла акція на підтримку українських протестувальників.

Згідно з представленою інформацією, причиною для масової акції послужив інцидент, коли українців обманом змусили працювати на будівництві. Польський роботодавець пообіцяв їм зарплату й офіційне оформлення, проте українці так і не отримали на руки дозволу і підписані договори, що є порушенням польського законодавства.

Коли обурені українці відмовилися виконувати роботу, їх зачинили на складі. Пізніше до тиску на заробітчан підключився керівник підприємства. Він пообіцяв, що якщо українці припинять протест, то він проконтролює питання виплати грошей, в іншому випадку, як сказав він, зарплату не видадуть. Українські робітники піддалися на погрози і шантаж і виконали вимоги керівництва.

Зрозумівши, що їм ніхто не планує виплачувати заробітну плату, українці за підтримки українського профспілкового руху “Трудова Солідарність” і польського “Фонду Віталія Махинька щодо захисту трудових прав” вирішили зупинити роботу й оголосити страйк, щоб захистити свої права.

Джерело.