На Тернопільщині СБУ викрила керівника райдержадміністрації, який підробляв документи.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив керівник сектору взаємодії зі ЗМІ та громадськістю УСБУ в Тернопільській області Петро Королюк.

200692_8

«Службою безпеки України викрито очільника однієї з районних державних адміністрацій Тернопільщини, який підробляв документи для здобуття вищої освіти за кошти державного бюджету. У вересні 2011 року, перебуваючи на посаді заступника міського голови райцентру, зловмисник був зарахований слухачем Львівського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України на заочну форму навчання. У червні 2012 року його було звільнено із займаної посади за угодою сторін, що виключало можливість подальшого навчання за держзамовленням, однак посадовець продовжував здобувати освіту за державні кошти», – йдеться у повідомленні.

Перед початком кожного семестру махінатор подавав у навчальний заклад підроблені довідки з місця роботи, які нібито підтверджували його перебування на посаді заступника міського голови, при цьому коштів за навчання не сплачував.

За матеріалами СБУ прокуратурою області відкрито кримінальне провадження, тривають слідчо-оперативні дії.

Джерело.