З тернопільських п’яти залишився тільки один

Ще тиждень-другий – і головна інтрига цьогорічного “Євробачення” — хто ж представить на ньому Україну, буде розкрита. У суботу, 4 лютого, відбувся перший півфінал національного відбору, упродовж якого тернополяни тримали кулаки та надсилали есемески за своїх земляків і улюбленців — гурт “СКАЙ”, якому випало відкривати нацвідбір.

16174931_10208043411389766_5288465896250776187_n

Ведучий відбору Сергій Притула (а заодно і ще один представник “тернопільського братства” на столичних теренах та добрий друг “скаївців”) представив “СКАЙ” як важковаговиків українського шоу-бізнесу. У їх потраплянні у фінал відбору майже ні в кого з їх фанів не було сумнівів… І хоча “перший млинець” у їх виконанні глевким точно не вдався (зал під час їх виступу просто шаленів, а у соцмережах повно схвальних відгуків на адресу наших земляків), все ж викластися на сцені на всі сто вокалісту гурту Олегу Собчуку завадили застуда і висока температура. У результаті глядацького голосування та вердикту журі гурт “СКАЙ” поділив, набравши однакову кількість балів, третє місце із ще одним конкурсантом — Арсеном Мірзояном. Їм забракло зовсім трішки… А компліменти від журі – зокрема, зізнання Джамали, що “таких гуртів бракує на сцені “Євробачення”, стали для учасників гурту свого роду втішним призом. Хоча з того, що не вдалося з першого ж заходу підкорити сцену “Євробачення”, “скаївці” трагедії не роблять.



Зокрема, наступного після нацвідбору дня Олег Собчук на своїй сторінці у Фейсбуці написав: “Від імені г. СКАЙ щиро дякую усім, хто був вчора з нами душею і тілом! Вболівав, допомагав і голосував за нас! Ми отримали масу позитивних емоцій, незважаючи на здоров’я і т.д. “Свою” перемогу ми отримали і донесли вам нашу пісню. Тому що в житті головне не цифри, а емоції і справжні відчуття. Те, що примушує наше серце битися “в такт”, творити речі, які б змінювали свідомість людей… Ми щасливі! Це чудовий досвід. Тепер у нас є ще більше енергії і бажання творити!..”
Проте навіть без сцени “Євробачення’2017” почути гурт “СКАЙ” уже скоро зможе вся країна: незабаром хлопці вирушають у всеукраїнський ювілейний тур з нагоди 15-річчя гурту.

Після того, як “скаївці” сказали “Євробаченню” “до побачення”, єдиним представником Тернопілля на сцені пісенного конкурсу (хоч при цьому і не зовсім співочим) залишився ведучий Сергій Притула. Зате яким! Інтернет-користувачі напівжартома-напіввсерйоз пропонують, аби в 2017 році від України на “Євробаченні” виступав саме жартівник-дотепник Притула, який за словом у кишеню смокінга не полізе). Якщо ж без жартів, то Сергій у попередніх інтерв’ю столичній пресі зазначав, що коли йому пропонували вести майбутні ефіри, не вагався ні хвилини. “Мої попередники — Дмитро Танкович і Олександр Педан — задали доволі високу планку ведення прямих ефірів такого масштабу, і моє завдання тепер — не знизити її своїм соло…”

А “соло” Сергія ми почуємо ще як мінімум тричі: під час другого та третього півфіналів. Другий півфінал відбудеться 11 лютого. У ньому візьмуть участь: LETAY, Міла Нітіч, KUZNETSOV, AGHIAZMA, DETACH, ROZHDEN, Panivalkova та ILLARIA. У третьому півфіналі 18 лютого виступатиме гурт Кузьми Скрябіна Singing pants, O.Torvald, Анастасія Прудіус, Віталій Козловський, KADNAY, MELOVIN, Green Grey та Vivienne Mort. У кожному з півфіналів виступлять вісім виконавців. Ім’я артиста, який представить Україну на пісенному конкурсі, визначиться в фіналі 25 лютого.

Хто-хто на «Євробачення»?

Нагадаємо, першими двома фіналістами українського національного відбору на 62-ий міжнародний пісенний конкурс “Євробачення’2017” стали співачка Tayanna (Тетяна Решетняк) і гурт “Сальто назад”. Їх було обрано 4 лютого з-поміж восьми учасників першого півфіналу національного відбору. Переможці визначалися сумою голосів телеглядачів (через sms, телефонні дзвінки та мобільний додаток “Телепортал”) і членів журі. До складу журі цьогорічного нацвідбору увійшли співачка і переможниця “Євробачення’2016” Джамала, продюсер і композитор Андрій Данилко та продюсер національного конкурсу і композитор Костянтин Меладзе.

На “десерт” — кілька слів про, власне, перших переможців нацвідбору. Проект TAYANNA з’явився минулого року. Але його учасниця буковинка Тетяна Решетняк на сцені вже більше. Співачка – колишня учасниця гурту “Гарячий Шоколад” і шоу “Голос Країни’5”. TAYANNA виконала пісню “I Love You”. Як зауважив ведучий пісенного конкурсу Сергій Притула, було очевидно, що пісня, як і номер загалом, сподобалися глядачам. Проте на сцені співачка помітно хвилювалися, що зауважили й судді.Справжнім відкриттям нацвідбору судді назвали гурт “Сальто назад”, які зі своєю піснею “О, мамо” пройшли у фінал. Тепер колектив побореться за право представляти нашу державу на престижній музичній першості.

Сандра Самбо та Саша Слободяник об’єдналися у гурт шість років тому, але лише наразі змінили свій вектор творчості в український бік.

Раніше Костянтин Меладзе повідомив, що серед претендентів на перемогу в фіналі нацвідбору багато талановитих виконавців, які можуть гідно представити Україну на пісенному конкурсі в цьому році. “Наша мета — вибрати найталановитішого, найбільш психологічно налаштованого артиста, з гарною, найкращою піснею. Спрогнозувати, хто з цих виконавців пройде в фінал, мені дуже складно і я абсолютно щиро можу сказати, що сили дуже рівні”, — заявив Меладзе за лаштунками першого півфіналу нацвідбору на “Євробачення’2017”.

Джерело.