На що в Тернополі залучають кошти інвесторів?

Вкладати кошти у розвиток інфраструктури і транспорту, сферу відпочинку, спорту і туризму і соціально-побутову пропонують у міській раді інвесторам. На одному із нещодавніх засідань виконавчого комітету внесли зміни до переліку інвестиційно-привабливих об’єктів Тернополя. Перелік цей коригується, як на початку року, так і в продовж року, якщо з’являються нові пропозиції. Наразі, в оновленому списку є 8 позицій, які можуть бути втіленні у життя. Деякі з них у цьому переліку вже не перший рік, є й такі, що з’явилися нещодавно.

1481959132--groshi-biznes--недобудова

Ось що пропонують будувати підприємцям і бізнесменам у нашому місті. Половина із пропозицій стосується розвитку інфраструктури і транспорту.



Це зведення сучасного готельного комплексу та конференц-залу на вулиці Текстильній; облаштування багатоповерхових парковок на вулицях Спортивна, Будного, житловому районі «Пронятин», мікрорайоні «Північний», і дві у житловому районі «Кутківці»; облаштування електрозаправок на площі Героїв Євромайдану, Майдані Волі, Привокзальній площі, біля ТРЦ «Подоляни», вулиці Миру та Об’їзній; облаштування автостоянки на вулиці Купчинського,14.

Про перепрофілювання та реконструкцію недобудованого терапевтичного корпусу міської комунальної лікарні №3 під пологовий будинок говорять вже не один рік. Але на це необхідні мільйонні суми, яких у місцевому бюджеті немає, не виділяють їх і з державного бюджету. Тому цей об’єкт занесли у вказаний перелік. Ще одна позиція зі сфери соціально-побутової – це реконструкція сходів і відновлення громадського туалету з оглядовою площадкою на набережній Тернопільського ставу. Йдеться про знищені сходи за Надставною церквою.

Ще два об’єкти належать до спорту і відпочинку. Це шахово-шашковий павільйону на території парку імені Тараса Шевченка та спортивно-сімейний відпочинковий комплекс на території парку «Топільче».

Джерело.