Чи загрожує Тернопільщині “цукрова лихоманка”?

На Тернопіллі триває сезон збирання цукрових буряків. У нашому краї діючими є два заводи по переробці цього солодкого продукту.
93e26c02e9b79305d52a208a3ca7a2e8_xl

Через спекотливу погоду на початку осені, цукрові буряки почали збирати дещо пізніше, ніж зазвичай. Відтак графік посівної було змінено. Попри запевняння аграріїв щодо хороших видів на врожайність цукрових буряків, ціна на цукор може значно зрости.

В основному подорожчання може відбутися через збільшення самої собівартості виробництва. За словами фахівців, ще одним фактором, що може вплинути на вартість цукру є скорочення в області посівних площ цукрових буряків. А ще не варто забувати і про спекуляції на ринку, які часто провокують у людей «цукрову лихоманку», коли народ без серйозних причин для хвилювання скуповує цей продукт у величезній кількості.

Фахівці ж радять не «вестися» на штучний ажіотаж, адже саме він і провокує зростання ціни цукру. Мешканцям Тернопільщини рекомендують почекати із закупкою цього стратегічного продукту і дочекатися кінця осені – саме тоді ціна цукру зазвичай стабілізується і покупцям пропонують солодкий продукт за адекватною вартістю.

джерело http://ternopoliany.te.ua/