Цього року парк ім. Т.Шевченка у Тернополі виглядатиме по-новому

У 2017 році парк і.м Тараса Шевченка у Тернополі чекають великі зміни. Його планують реконструювати, в окремих місцях вкладуть бруківку, насадять молодих красивих дерев, оновлять пішохідні доріжки та освітлення.

1487171024--rizne--park-jpg

«Плануємо, що реконструкція розпочнеться із площі біля пам’ятника Степану Бандері. Проекст має бути справді цікавий, він повністю розкриє вхід у парк. Там облаштують перголи, будуть нові насадження, які уже навіть закупили. Плануємо відремонтувати тротуари, які уже понищені. Замість бетонних плит вкладуть бруківкою у вигляді вишиванки навколо пам’ятника Степану Бандері.



Цю ідею візерунку з бруківки придумали юні архітектори Тернополя, які раніше розробили проект набережної «Циганка». Цікаво, що у парку будуть і ті доріжки, які є зараз,і облаштуємо нові, на тих місцях, де люди уже протоптали стежини. Однозначно буде нове освітлення. Ці роботи уже затвердили та виділили на них кошти. Зокрема, три з половиною мільйони гривень вартуватиме площа. А щоб забезпечити інфраструктуру, наприклад доїзд до ресторанів і так далі – це вже оплачуватимуть підприємці. Спонсори дадуть значну частину коштів, адже міська рада виділяє лише 3,5 мільйони, а проект вартує значно більше. Також в рамках цьогорічної реконструкції парку Тараса Шевченка змінять і вигляд пагорбів біля готелю «Тернопіль» – так званих «Єлисейських полів», – розповідає начальник управління ЖКГ, благоустрою та екології міськради Олег Соколовський.

Джерело.