Герої Небесної Сотні заплатили найвищу ціну за те, щоб сьогодні ми мали право вибору, – Степан Барна

Шановні краяни, дорогі співвітчизники!

Сьогодні, 20 лютого ми вшановуємо скорботну, пам’ятну дату — День Героїв Небесної Сотні, яка стала однією з кривавих сторінок історії України.

1477051262--oblasna-rada--barna-jpg

Революція Гідності увіковічнила справжніх Героїв, які відстоювали європейські цінності й віддали своє життя за Україну. Серед перших Героїв Небесної Сотні — шестеро жителів Тернопільщини, яких ми пам’ятаємо поіменно та схиляємо голову перед кожним із них. Вони заплатили найвищу ціну за те, щоб сьогодні ми мали право вибору. Не вагаючись, пішли на самопожертву й віддали життя заради європейського майбутнього України.
До усіх українців я звертаюся з єдиним проханням: завжди пам’ятати про ціну вибору. Адже розстріл учасників мирних протестів – це злочин, який не має терміну давності. Для нас є святим обов’язком гідно вшанувати пам’ять полеглих Героїв.

Вже три роки Небесна Сотня стоїть на варті України та молиться за її мир, спокій та добробут.



А ми, у свою чергу, споминаємо їх, наших Героїв, у своїх молитвах та вшановуємо їхню відвагу, силу й незламність духу.

Україні не раз доводилося відстоювати свою незалежність. Сьогодні ми знову змушені протистояти ворогу, захищаючи територіальну цілісність держави на Сході. Віримо, що перемога буде за нами, адже на варті нашого миру, спокою та гідності – Небесна Сотня.

Слава Україні! Героям Слава!

 

Джерело.