Глава УГКЦ зустрівся зі студентами та працівниками медичного університету


У рамках візиту в нашу область Блаженніший Святослав (Шевчук) відвідав і Тернопіль. Зокрема, Глава Української греко-католицької церкви зустрівся з працівниками та студентами медичного університету.

МИХАЙЛО КОРДА, ректор ТДМУ ім. І. Горбачевського:

«Всі ми добре знаємо, що неможливо вилікувати тіло, не вилікувавши душу. І якщо є якийсь сум, тривога на душі, то дуже тяжко вилікуватися фізично. Саме тому загально прийнято вважається, що професія лікаря і професія священика взаємно доповнюють один одного.



Я абсолютно впевнений, сьогодні ваше слово досягне до сердець кожного. Хтось заспокоїться, хтось позбудеться страху, хтось – вилікується».    

Сам же Святослав (Шевчук) привітав присутніх із 60-річчям університету, який в навчальному закладі відзначають цьогоріч, а також, серед іншого, наголосив, що у руках колективу – майбутнє української медицини.

Блаженніший СВЯТОСЛАВ (ШЕВЧУК), Глава УГКЦ:

«Ви робите, можливо, одну з найблагородніших справ на цій землі – ви служите людині. І тому так важливо, щоби святу справу ви робили чистими руками. Тому я сьогодні прийшов для того, щоби справді висловити вам свою повагу, тому що українську медицину сьогодні дуже багато критикують, на неї нарікають, вас бичують на всіх перехрестях. Але я прийшов, щоб вам подякувати».  

Глава Української греко-католицької церкви зауважив, що знаходиться, фактично, серед своїх колег. Адже в свій час він сам закінчив медичне училище.

Блаженніший СВЯТОСЛАВ (ШЕВЧУК), Глава УГКЦ:

«Мені довелось працювати трошки в відділенні інтенсивної терапії, де справді я набрався дуже багато цікавого досвіду. На моїх руках померло багато людей. І завжди, коли стається якась така ситуація, в того лікаря завжди сумління питається: чи я все зробив, правда, для того, щоби помогти тій людині, відтак, чи дійсно моя професійна діяльність відповідає критеріям, засадам християнської моралі?» 

Також, зазначив Святослав (Шевчук), медик повинен розуміти: людина – це не лише тіло, і підхід до лікування має бути цілісним.

Блаженніший СВЯТОСЛАВ (ШЕВЧУК), Глава УГКЦ:

«Господарем людського життя і людської смерті не є людина. Не є лікар, навіть не є пацієнт, який живе чи вмирає, ні. Початок і кінець людського життя лежить в Божих руках».   

Також Глава УГКЦ відповів на питання викладачів та студентів. На зустрічі був присутній і міський голова Тернополя Сергій Надал.

СЕРГІЙ НАДАЛ, міський голова Тернополя:

«Думаю, що це, напевно, є якесь Боже провидіння і символізм в тому, що саме в ці дати, саме в ці дні він є тут, в Тернополі, тому що саме в ці дні в Тернополі перебуває велична ікона, Нерукотворний образ Христа-Спасителя. В ці дні ми також відзначаємо 125 річницю від дня народження Патріарха Йосипа Сліпого. Ваше Блаженство, хочу сьогодні подякувати вам від себе особисто, від імені всієї громади міста Тернополя, за ваші молитви, за ту роботу, яку ви робите заради миру і спокою в Україні, заради духовного відродження України. Хочу подякувати вам за те, що ви знайшли час і можливість приїхати сьогодні, поспілкуватися тут з тернопільською молоддю».

Джерело.