Кременчанка Ліна Ільчук довела в суді право власності на хату, з якої її хотів вигнати колишній чоловік

Більше двох років поневірянь Ліни Ільчук з Кременця у судах закінчилися довгоочікуваною перемогою

Судилася Ліна із своїм колишнім чоловіком Юрієм, який після розлучення вирішив прибрати у свої руки придбану у шлюбі за спільні кошти хатину. Отож, тепер жінка разом із двома дітьми — 19-річним сином від першого шлюбу та спільним із Юрієм 3-річним Іллюшею — матиме дах над головою! Мова, звісно, не про якісь величезні маєтки, подружжя ділило між собою стареньку хатину площею 32 кв. м. Але для пані Ліни — це єдиний власний куточок, де вона живе з дітьми з 2013 року.

Минулого тижня Апеляційний суд Тернопільської області визнав за жінкою право власності на половину будинку та земельної ділянки, інша частина належить чоловікові.

За своїх 16 «квадратів», придбаних на зарплату та «дитячі» гроші, кременчанці довелося наполегливо боротися в суді. Іноді у жінки опускалися руки, здавалося, що несправедливість, корупцію не подолати, та все ж не втрачала віри, бо знала, що за нею — правда. Два роки тому Кременецьким районним судом було винесено по справі заочне рішення, яким майно розділено по ½ між пані Ліною та колишнім чоловіком.



Однак такий поділ зачепив амбіції чоловіка, тому він зі своїм адвокатом розгорнув активну роботу, аби домогтися скасування рішення і отримати все майно. І вже другим рішенням від 9 грудня 2016 року районний суд, опираючись на неправдиві документи, віддав Юрієві хатину і землю, залишивши дружину із двома дітьми на вулиці… Таке відверто несправедливе рішення обурило всю кременецьку громаду.
— Рішення Апеляційного суду Тернопільської області стало для мене великою радістю! Я безмежно щаслива, що довела свою правоту, — поділилася враженнями після засідання пані Ліна. — Вважаю його цілком справедливим і законним. Згідно з цим рішенням я є власницею ½ хати та землі. І хоча відповідач має право подати касацію до Верховного суду, думаю, що рішення буде незмінним. Звичайно, тепер виникають й інші питання. Згідно з будівельно-технічною судовою експертизою майно неможливо реально поділити, а записати свою частку на сина чи продати мені колишній чоловік відмовляється. А як далі жити в одній хаті з колишнім чоловіком-тираном, який неодноразово піднімав на мене руки? Я довго терпіла насильство з його боку, та врешті насмілилася повідомити про все в поліцію. У 2014 році проти мого колишнього чоловіка було порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст.125 КК України — умисне легке тілесне ушкодження. Тоді, після його перепрошень та обіцянок змінитися, я пробачила і відмовилася від обвинувачення, однак він так і не виправився… Наразі в провадженні Кременецького районного суду — ще одна справа щодо колишнього чоловіка, порушена за ч. 1 ст. 126 КК У — побої і мордування, адже після першого разу він не зупинився і розпускав руки навіть тоді, коли ми вже були розлучені. На засідання по останньому кримінальному провадженню він не прибуває протягом року… Не поважає ні людей, ні закон…

 

Джерело.