З ким торгує і скільки заробляє Тернопільщина?

Понад 1725 митних декларацій оформили на Тернопільській митниці ДФС лише у січні.

Êîíòåéíåð íà êðþêå íà ôîíå íåáà

Таким успіхом похвалилися у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

Загальний товарообіг області у січні склав 34,8 млн дол. США і, порівняно із першим місяцем минулого року, збільшився на 6%, – констатує в. о. начальника Тернопільської митниці ДФС Оксана Антонович. – Зокрема, імпортували товарів на суму 15,6 млн дол. США, що менше на 8,4% від минулорічного показника.



Натомість аж на 21,6% зросли обсяги експортних операцій і становлять 19,2 млн дол. США.

Усього у січні оформили 1726 митних декларацій: 1066 – імпортних і 660 – експортних, що на третину більше, ніж за відповідний період минулого року. При цьому митники забезпечили стовідсоткове оформлення декларацій в електронному вигляді.

Крім того, оформили 25 тис. тонн вантажів, у тому числі: на імпорт – 6,1 тис. тонн, а на експорт – 18,9 тис. тонн, – додає вона. – Це – на 14% менше, ніж результати січня 2016-го.

Загалом зовнішньоекономічні операції проводили із торговельними партнерами із 51 країни світу. Перші позиції традиційно займають: Польща (55,9% від усього товарообігу), Німеччина (5,9%), Білорусь (5,3%), Великобританія (4,8%) та Італія (3,6%).
Здебільшого експортували електроустаткування (44% від загальної частки експортованих товарів), м’ясо яловичини, продукти переробки овочів, плодів (сік яблучний), олію рослинного походження (по 8%), залишки та відходи харчової промисловості (4%) та інші товари (28%), – перелічує фахівець

Серед імпортованих товарів, за словами пані Антонович, переважали електроустаткування (33% від загальної частки експортованих товарів), полімерні матеріали (16%), механічне обладнання (11%), транспортні засоби (9%), риба (7%) та інші товари (24%).

Джерело.