В італійському містечку встановили скульптуру тернополянки

Ліля Мочула перемогла в конкурсі молодих художників від фундації Пеано

В італійському місті Кунео, що біля кордону з Францією, відкрили інтерактивну скульптуру тернополянки, повідомляє Depo.Хмельницький з посиланням на 20 хвилин.

Лілія Мочула посіла перше місце у конкурсі скульптур, вона уже четвертий рік навчається у римській академії мистецтв.

____14908_729x547

На конкурсі Лілія представила макет скульптури із назвою “Точка зору”. За перше місце Лілія отримала грошову премію – 5000 євро та можливість реалізувати проект у натуральну величину. А це два метри висоти, три – довжини та 70 см ширини.

Скульптура Лілії Мочули є інтерактивною. Це – блок каменю з отворами, що символізують вікна у будинку – відкриті, закриті, напівзакриті шторами. Вона стоїть на траві і крізь ці віконечка видно кусочки міського пейзажу. Люди, що сидять на траві і дивляться крізь ці віконечка, бачать різні шматкии загальної картинки, тобто мають свою точку зору.



Але ніхто із них не отримає повного зображення, якщо не візьмуть до уваги і те, що видно з інших віконечок. Ця скульптура є інтерактивною, бо має зв’язок із спостерігачем.

Для втіленні ідеї Лілія шукала мецената. Допомогти їй зголосилася фірма Giovannozzi marmi.

“З цією фірмою я співпрацювала цілий рік, бо в них були всі відповідні інструменти і місце для роботи, – розповідає Лілія Мочула. – І за це все вони не взяли з менше грошей, бо власник фірми дуже перейнявся моєю  ідеєю.”

Лілія почула схвальні відгуки про свою роботу від людей, які прийшли на відкриття скульптури. І це для неї дуже приємно.

А ще дівчині, за її словами, дуже імпонує інтерактивний формат скульптури. В цьому напевне і полягає суть сучасного мистецтва: шукати новий підхід до взаємодії з глядачем.

Більше про події у Тернополі та області читайте на Depo.Хмельницький

Слідкуйте за нашими новинами в соцмережах і долучайтеся до наших груп ВКонтакті та Фейсбук

%d1%81%d0%ba%d0%b0%d1%87%d0%b0%d0%bd%d0%bd%d1%8b%d0%b5-%d1%84%d0%b0%d0%b9%d0%bb%d1%8b

джерело http://khm.depo.ua/