Садовий готує Надалу «сміттєву» помсту

Як вдалося з’ясувати прибула одна з найпрофесійніших журналістських груп, яка спеціалізується на замовних «кілерських» матеріал. Основне завдання інформаційних «кілерів» – вдарити по репутації міського голови Тернополя Сергія Надал, через штучне розкручування скандалу по котельням на альтернативному паливі.

Нагадаємо, незважаючи на величну як політичну, так і економічну вигоду для Тернополя та України від переходу на альтернативні джерела енергетики, у нашому місці знайшлися активісти, які протидіють цьому процесу. Такі «активісти» стверджують, що такі котельні екологічно небезпечні, хоча екологи наводять цілком протилежні аргументи. Однак, тепер до роздмухування цієї теми задіяли важку артилерію – 24 канал.

Методи роботи інформаційних «кілерів» Садового

Як працюють чесні журналісти можна було побачити у цей же момент у цьому ж приміщенні Тернопільської міської ради. Там заступник міського голови Владислав Стемковський та директор КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» Андрій Чумак якраз проводили прес-конференцію з приводу початку роботи у Тернополі котелень на альтернативному паливі (зокрема й на торф’яній крихті). Вони дали всі пояснення на проблемні питання.



У тому числі навели професійні докази екологічної чистоти таких котелень та великої економічної вигоди для міста. Тернопільські журналісти отримали всі відповіді на свої питання. Однак така прес-конференція була не потрібною для «професіоналів» зі Львова.

Журналісти «24 каналу» лише намагалися зазняти міського голову, «вивести його з себе» провокаційними питаннями. На «журналістському сленгу» – вони робили «закваску». Як згодом вони будуть нарізати кадри з цього матеріалу покаже час. Але сам факт, що їм були не потрібні коментарі вищих міських чиновників, які безпосередньо курують питання теплопостачання міста, доводить, що їм не потрібна об’єктивна інформація. Ймовірно вони виконують політичне замовлення. Так що нам доводиться очікувати чергову порцію «чорнухи» від каналу мера Львова Андрія Садового на адресу Тернополя та міської влади нашого міста.

Причина атаки інформаційних «кілерів»

Причина такої активності 24 каналу зрозуміла. За будь-яку ціну помститися Тернополю та Тернопіллю. Адже вчора голова Тернопільської ОДА Степан Барна відмовив Садовому в прийнятті сміття. Він повідомив, що всі населені пункти Тернопільщини включно з обласним центром відмовили у проханні приймати у себе львівське сміття. Ніхто не захотів стати сміттєвим відстійником Львова. Ну а першим про свою принципову позицію заявив якраз міський голова Тернополя Сергій Надал. Він ще у листопаді 2016 року, коли львівське сміття вперше викинули біля тернопільського Малашівецького полігону, офіційно звернувся до мера Львова Андрія Садового з вимогою забрати сміття, офіційно вибачитися та виплатити компенсацію громаді села Малашівці. Тому й Садовий перший удар підготував саме по Надалу.

Якою буде «заказуха» від 24 каналу

Очевидно «інформаційні кілери» Садового спрацюють за «гебельсівською» схемою. Багато картинок, в тому числі з мерії Тернополя, декілька однотипних та схожих коментарів проплачених «активістів» та псевдожурналістів з Тернополя. Вони зроблять чергову «сенсацію», що такі котельні – це бізнес-проект міського голови, тощо.

Нагадаємо, відповідно до дослідження Громадської організації «Детектор медіа» (правонаступниця ГО «Телекритика»), яка здійснює моніторинг інформаційних каналів, найгірша якість та, найголовніше, точність подання інформації саме на «24 каналі». Мається на увазі, що на цьому каналі подаються найбільш заангажовані та некоректні матеріали. Більше про ці дослідження можна прочитати тут та тут.

Також загальновідомо, що офіційними власниками телеканалу «24» (ПАТ Телерадіокомпанія «Люкс») є дружина мера Львова Катерина Кіт-Садова (76,7%), Роман Андрейко (13,1%) та Оксана Андрейко (10,1%).

Джерело.