Голову райради на Львівщині спіймали на корупції

Голову Бродівської районної ради визнано винним у вчиненні дій, пов’язаних з корупцією, – пише zik.

Про це 28 лютого передає прес-служба прокуратури Львівської області.

Як повідомляється, Бродівський районний суд 23 лютого за наслідками розгляду протоколу, складеного відділом Управління захисту економіки Національної поліції України, визнав голову Бродівської районної ради винним у вчиненні адміністративних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 172-7 та ч. 2 ст. 172-7 КУпАП – неповідомлення про реальний конфлікт інтересів та прийняття рішення в умовах реального конфлікту інтересів.

Посадовець, будучи головою Бродівської районної ради 7-го скликання, під час проведення сесії Бродівської районної ради 12 листопада 2015 року не повідомив про реальний конфлікт інтересів та проголосував за рішення, що регулювало умови оплати праці голови районної ради.

Тим самим посадовець порушив вимоги Закону України «Про запобігання корупції», тобто вчинив адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією.

На порушника суд наклав стягнення у виді штрафу у розмірі 200 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що складає 3400 грн.

Крім того, аналогічні протоколи складено стосовно голів Стрийської та Буської районних адміністрацій, які перебувають на розгляді в суді.

 

Джерело.