Під час змагань підліток отримав черепно-мозкову

Аматорські змагання в Тернополі для одного з учасників закінчилися лікарняним ліжком. Неповнолітній хлопець від удару під час бою отримав черепно-мозкову травму. Розлогіше про це у сюжеті.

Спортивні змагання «Кубок Шухевича» в місті проводять не вперше. Однак, випадок, який стався в понеділок ввечері 27 лютого ошелешив і учасників, і організаторів. На турнірі, під час змагання з боксу шістнадцятирічний юнак отримав закриту черепно-мозкову травму. Бригада швидкої допомоги доставила його в дитячу обласну лікарню, де хлопця одразу прооперували.

МИХАЙЛО ГАЛИЧ, завідувач відділення анестезіології і інтенсивної терапії

«Отримав закриту черепно-мозкову травму, забій головного мозку.



При дообстеженні виявлено субдуральну гематому, прооперовано, на даний час стан дитини стабільний. Стан стабільно важкий з тенденцією до покращення. Вчасно проведене операційне втручання дає великі шанси на те, що буде повне одужання».

Наразі хлопець ще день-два перебуватиме в реанімаційному відділені, потім каже лікар, його переведуть в хірургічне.

ОЛЕКСАНДР ДОЛІШНІЙ, тренер з фрі-файту СК «Характерник»

«Після команди «стоп» було порушення, таке буває, тобто, коли спортсмен розслабляється або команда «стоп», спортсмен опускає руки, він отримав удар. Тобто, рефері не встиг зреагувати».

Як розповідає тренер з фрі-файту СК «Характерник», де тренується юнак, брати участь  у турнірі своєму підопічному категорично забороняв.

ОЛЕКСАНДР ДОЛІШНІЙ, тренер з фрі-файту СК «Характерник»

«Володя прийшов у зал і заявив мені, що він йде на турнір по боксу, на «Кубок Шухевича». Я йому категорично  заборонив. Крім того, що я йому заборонив, я відібрав у нього спортивне обладнання його, тобто шорти. Він пішов із залу і мені сказав, що він не піде на той турнір, бо я йому сказав, що якщо він піде на той турнір, то я йому забороню, взагалі, тренуватися у нас в залі. Чому заборонив? Тому що, як правило, я не знав, хто його організовує, я не знав, чи це буде турнір, дійсно, по боксу і плюс ми не виступаємо по боксу, тому що в нас зовсім інша специфіка і йому 16 років. А згідно законодавства і наших правил, має бути ряд документів. Перше, він не мав права туди йти без батьків, без мене».

Лише зі згоди батьків або тренера, юнака мали допустити до змагань. Як пояснюють його батьки, жодної розписки чи довідки вони не надавали.

ІГОР та ОКСАНА, батьки хлопця

«Ми про таке не знали. По правді, сказати, ми не знали. В нього часто були якісь змагання, тому… Я не приділила уваги, чи він іде зі свого спорту, чи він йде зі свого спорту, там, де він ходить. А він пішов зовсім не там, де він тренувався. Маємо претензії, бо на основі чого, вони його взяли на змагання, якщо він не мав ні довідки, ні наскільки я знаю, з тим, з ким він бився, був старшим від нього і лікарів там не було. Значить, певно, що маємо. Дозволу від нас не було».

Суперник, підтвердили організатори, був старшим за підлітка на 5 років, але був у його ваговій категорії. Сама реєстрація на участь відбувалася он-лайн, а неповнолітні учасники мали принести довідки від терапевтів про свій стан здоров’я.

ВЕРОНІКА ДЯКОВИЧ,  співорганізатор турніру «Кубок Шухевича»

«Цей хлопчина дозареєструвався пізніше, він мав надати цю довідку безпосередньо перед проведенням боксу. Справа в тому, що відповідальними за організацію боксу був «Правий легіон» організація і перевіряє всі довідки «Правий легіон». Організація, яка допустила його до змагань не перевірила, чи є його довідка, чи є заява від батьків».

Тренер хлопця каже, 28 квітня той мав їхати на Чемпіонат України з фрі-файту. Зараз же хочуть всі сили спрямувати, аби розібратися в тому, хто винний. Заяву в поліцію батьки хлопця ще не написали, але до правоохоронців звернутися планують, аби ті з’ясували всі обставини інциденту.

Джерело.