На Тернопільщині через аварію п’ять сіл залишилися без газу (Відео)

П’ять сіл Тернопільського району вже другий день – без газопостачання. Мова йде про Білу, Плотичу, Івачів, Чистилів та Великий Глибочок. Також відключили газ у п’яти будинках мікрорайону Новий Світ у Тернополі.

Причина – аварія на підземному газопроводі на вулиці Поліській. Зараз там працівники “Тернопільміськгазу” ліквідовують аварію. Коли відновлять газопостачання – поки не повідомляють.

– 28 лютого сталася аварія на підземному газопроводі середнього тиску, діаметром 500 міліметрів по вулиці Поліській,12. Виникла розгерметизація газового проводу у газовому колодязі по вулиці Поліській.

У зв’язку з аварією, нема газу у п’яти селах Тернопільського району.



Також без газопостачання – п’ять будинків масиву Новий Світ у Тернополі. Працівники “Тернопільміськгазу” працюють цілодобово, без перерв, аби якнайскоріше ліквідувати аварію. Роботу ускладнює підвищена небезпечність. Адже найменша іскра може призвести до вибуху. Серед основних причин аварії на газопроводі – зміна погоди та зношеність труб, каже Володимир Даткун.

– Ну, це пов’язано з терміном експлуатації газопроводів, а також різні температурні перепади, особливо, коли зимовий період закінчується і весняний період починається. В даному випадку, можливо, було промерзання грунта на 50-60 сантиметрів. А коли вже проходить процес потепління, динамічні нагрузки можуть спричинити розрив газопроводу, а також руйнацію відключаючих приводів.

Коли відновлять газопостачання, у “Тернопільміськгазі” не повідомляють, але кажуть – постараються зробити це якомога швидше.

Детальніше у сюжеті ТВ-4:

Джерело.