Тернопільських наркоторговців взяли під варту

Запобіжний захід у вигляді тримання під вартою виніс Тернопільський міськрайонний суд чотирьом фігурантам, які дистанційно торгували наркотиками. Підозрювані в минулому році створили «бізнес-фірму» з продажу психотропних речовин на території Тернополя.

У даному злочинному угрупуванні кожен учасник виконував свої завдання — одні малювали оголошення на стінках будинків, інші фасували наркотики, обрані розвозили заборонену сировину по всьому обласному центру і ховали у визначених місцях.

Четвірка наркоторговців полегшували собі роботу, зареєструвавшись у месенджері «TELEGRAM», під ніком «Вкусные сладости».

Замовники зв’язувалися з продавцями через інтернет, обумовлювали товар та його ціну, перекидали гроші і отримували адресу із закладкою.

Усіх «бізнесменів» затримали правоохоронці відповідно статті 208 КПК. Їм інкримінують ч.3 ст.307 та ч.1 ст.263 КК України — незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів та незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

В зв’язку з цими фактами суд усім чотирьом суд обрав міру запобіжного заходу тримання під вартою. Проте визначив міру застави – двом фігурантам по шістсот тисяч і двом по вісімсот тисяч гривень.

Рустам Гикавчук начальник відділу слідчого управління ГУНП в Тернопільській області вважає, що це необхідно з врахуванням характеру тяжкості злочину. І у них є підстави вважати, що перебуваючи на волі, підозрювані можуть переховуватись від органів досудового розслідування або суду, а також незаконно впливати на свідків.

Джерело.