У поліції назвали дві версії розбійного нападу на екс-голову Тернопільської облради

У поліції розповіли про версії розбійного нападу на колишнього голову Тернопільської обласної ради Анатолія Жукінського, який зрештою став для нього смертельним, – пише Галас.

– Маємо ще не розкритий розбій, який був вчинений ввечері, 24 лютого, на колишнього голову Тернопільської обласної ради Анатолія Жукінського, – зазначив на брифінгу, що стосувався затримання організованих груп, які здійснювали серійні крадіжки на Тернопільщині, начальник кримінальної поліції ГУНП у Тернопільській області Степан Яцух. – По контрольному злочину проводиться ряд оперативних і превентивних заходів. Висунуто декілька версій скоєння розбійного нападу. Одна із версій – що це були злочинці-гастролери і скоїли злочин з метою пограбування та наживи. Інші – попередня бізнесова діяльність потерпілого або неприязні стосунки. Наразі проводиться кропітка робота.



Даний злочин перебуває на контролі у керівника обласної поліції. Сподіваюся, що найближчим часом його вдасться розкрити.
Нагадаємо, у п’ятницю, 24 лютого, близько 19.30, неподалік власного гаража на вулиці Паращука на Анатолія Жукінського напали двоє невідомих у балаклавах. Погрожуючи пістолетом, зловмисники заштовхали Анатолія Олександровича в гараж, зв’язали руки, на голову натягнули поліетиленовий пакет… Завдаючи тілесних тортур, вимагали гроші.

Потерпілий мав при собі 1500 гривень та мобільник «Айфон». Забравши гроші і телефон, нападники утекли. Анатолієві Жукінському надали медичну допомогу, адже у нього діагностували закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку та множинні садна обличчя й відпустили додому. Проте 26 лютого у нього стався повторний інфаркт і він помер…

Галина ТИХА

 

Джерело.