У Тернополі за три роки хочуть повністю відмовитись від імпортного газу

До 2020 року в Тернополі впроваджують програми модернізації системи гарячого водо- та теплопостачання. Програма передбачає, що за цей час буде використано ряд заходів, щоб максимально відмовитись від споживання газу.

Як зазначає заступник міського голови Владислав Стемковський, тернополяни повинні розуміти, навіть якщо газ надходить із країн Західної Європи, то у більшості випадків цей газ також надходить з Росії.

– Наступне завдання, яке зазначене у програмі – це зменшення споживання енергоресурсів на рівні кінцевого споживача. Тобто ми не говоримо про те, що потрібно споживати менше, а кажемо, що потрібно споживати стільки, скільки необхідно. Саме для цього у навчальних закладах міста декілька років тому були встановлені індивідуально-теплові пункти (ІТП) з погодним терморегулюванням, – говорить Владислав Стемковський.
Аби реалізувати заплановане, необхідні чималі кошти. Наразі загальних кредитних, грантових договорів під гарантію держави та міської ради взяли на суму 1 мільярд 150 мільйонів гривень.

 

Джерело.