На Тернопільщині поранений голова РДА відмовився писати заяву на свого кривдника

Чиновникам із Тернопільщини, які влаштували стрілянину у ресторані, нічого за це не буде. По крайній мірі кримінального покарання винуватці інциденту не отримають.

Як пише “Галас“, кримінальне провадження за фактом стрілянини в одному з розважальних закладів Кременця, закрили.

pistolet_1

Посадовці впродовж доби переховувалися, зализуючи рани, а потім у поліції написали заяви про те, що ніхто не постраждав під час інциденту, і ніхто не має претензій. Та й загалом потім заявили, що стрілянини не було – мовляв, чоловік, якого називали потерпілим, ходить на роботу як ні в чому ну бувало і виконує свої посадові обов’язки.

Відтак, кримінальне провадження, порушене одразу ж після інциденту, у поліції закрили.

Нагадаємо, минулого тижня в одному з розважальних закладів Кременця, відпочивала компанія посадовців із кількох районів Тернопільщини.

Під час застілля у чиновників виник конфлікт, в ході якого один з його учасників дістав пістолет та вистрелив у свого опонента.

У результаті цього травмований посадовець отримав поранення в ногу (як згодом з’ясувалося, гумовою кулею).

Одразу ж наступного дня після цієї події поліція порушила кримінальне провадження за частиною четвертою статті 296 КК України. Санкція статті передбачає покарання до семи років позбавлення волі.

Згодом у тернопільських ЗМІ повідомлялося про те, що “стрільцем” та потерпілим виявилися голови двох районних адміністрацій Тернопільщини.

З точки зору поліції ніби більш-менш усе зрозуміло – нема потерпілих, нема претензій, відповідно й нема кримінальної справи.

А от з політичної точки зору є певні питання до керівництва області – чи мають право займати такі високі посади особи, які свої владні “дискусії” вирішують за допомогою зброї?.

Джерело http://ternograd.te.ua/