Операційна Тернопільської лікарні схожа на катівню

Старі операційні Тернопільської Університетської лікарні (в минулому – обласної) скоро стануть просто неприємним спогадом пацієнтів.

Журналісту Без табу вдалось зробити світлини із найбільш моторошних залів, де оперують хворих мешканців області. Операційні Університетської лікарні вже давно віджили своє: плитка осипається, інструменти та лампи освітлювання родом з початку минулого століття, операційні ліжка трухляві та пролежані.

Проте, вже до кінця цього року, обіцяє обласна влада, на пацієнтів чекають сучасні, чисті та світлі операційні зали, оснащені інноваційним обладнанням.
«Загальна сума проекту, який ми вклали в обласну університетську лікарню на створення різних центрів – понад 50 млн грн. Найважливіше, наша стратегія не просто придбати обладнання за бюджетний кошт, а щоб воно було максимально доступним до людей, зокрема для соціально-незахищених верств населення», – розповідає голова ОДА Степан Барна.

Відтак, сьогодні в приймально-діагностичному відділенні університетської лікарні, тривають ремонтні роботи. Працівники замінюють підлогу, електромережі, техніку. До кінця року потреба в старих операційних відпаде повністю.

Джерело.