У столиці колишня вчителька заробляла на дитячій порнографії

Кіберполіція викрила на розповсюдженні дитячої порнографії киянку, яка в минулому працювала вчителькою. Про це повідомляє прес-служба Департаменту кіберполіції Національної поліції України на своїй сторінці в Facebook, передає телеканал “112 Україна”.

“При проведенні спецоперації співробітниками Київського управління кіберполіції спільно зі слідчими Дарницького управління поліції столиці було встановлено особу, яка зі свого персонального комп’ютера протягом тривалого часу здійснювало розповсюдження дитячої порнографії. Сумно усвідомлювати, що безробітна жителька міста Києва, яка здійснювала цю протиправну діяльність, у минулому працювала вчителем”, – йдеться в повідомленні.
За даним фактом відкрито кримінальне провадження. “У рамках досудового розслідування співробітниками кіберполіції задокументовані факти, які підтверджують поширення забороненої продукції порнографічного характеру, створеної за участю дітей, через мережу інтернет”, – йдеться в повідомленні.

При цьому сказано, що при проведенні обшуку за місцем проживання киянки правоохоронці знайшли і вилучили комп’ютерну техніку, яка могла використовуватися для вищевказаних операцій. Наразі вилучене обладнання відправлено для проведення експертиз. Остаточну крапку в справі після проведення необхідних експертиз поставить суд.

Зауважимо, колишній вчительці за розповсюдження дитячої порнографії загрожує до 12 років позбавлення волі.

 

Джерело.