10 Фільмів, які допоможуть покращити стосунки

Фільми про стосунки допомагають партнерам вирішувати накопичені проблеми – причому не менш ефективно, ніж сеансі у психотерапевта.

kinopoisk.ru

Важливий момент: фільми потрібно дивитися удвох і обов’язково обговорювати. Список додається.Відносини в парі – один з найпопулярніших сюжетів фільмів і серіалів. Нам всім цікаво стежити за перипетіями особистого життя вигаданих, але таких схожих на нас персонажів. На початку картини вони зустрічають один одного, вони закохані – але ми вже знаємо, що далі їх чекають випробування. Але незважаючи на це, в кінці всі суперечності будуть дозволені, відповіді на запитання знайдені і любов переможе. Звичайно, в житті не завжди все складається так гладко, як на екрані.



І все ж фільми про відносини можуть багато чому нас навчити.

Психологи з Рочестерського університету (США) порівняли різні типи терапевтичних занять з парами, у яких спостерігалися проблеми у відносинах. Вони прийшли до висновку: якщо партнери протягом місяця переглянули і обговорили п’ять романтичних фільмів, в яких герої проходили через різні труднощі і випробування, їхню задоволеність своїми власними відносинами підвищувалася. Більше того – в таких парах було менше розлучень. Ще більш несподіваним виявилося те, що результати «фільмотерапія» були майже такими ж високими, як і після сеансів сімейної терапії.

Джерело.