Услід за Надалом за котельні взявся “Білий Дім”

Тернопільська ОДА та обласна рада підписали меморандум про співпрацю з товариством з обмеженою відповідальністю «Біоенергокомплекс Еко Фенікс» (м. Київ).

Exif_JPEG_420[/caption]

Так, згідно укладеного меморандуму, ТОВ «Біоенергокомплекс Еко Фенікс» забезпечить залучення у Тернопільську область іноземні інвестиції та реалізує в області інвестиційні проекти, що дозволять замінити в котельнях природній газ на біопаливо, а в автотранспорті — рідкі види палива на біоетанол та біодизель.

«Сьогодні необхідно шукати альтернативу російському газу. Вже у найближчий час ми повинні зробити все, щоб перевести наші котельні на альтернативні види палива, — зазначив директор ТОВ «Біоенергокомплекс Еко Фенікс» Григорій Бабієв. — Крім того, у світі багато країн вже не використовують бензин взагалі. Як альтернатива — біоетанол».

Згідно укладеного меморандуму, вказане товариство разом із Тернопільською ОДА та обласною радою організує реалізацію відповідного проекту в райцентрі Борщів, а також в інших населених пунктах Тернопільщини. Це забезпечить робочими місцями понад 100 осіб.

У той же час буде створена робоча група для підготовки плану впровадження біоенергетичних об’єктів, а також гарантуватиметься максимальне сприяння розвитку альтернативної енергетики у Тернопільській області загалом.

Нагадуємо, впроваджувати альтернативні котельні взявся міський голова Тернополя Сергій Надал.



Щоправда проект міської ради супроводжується низкою скандалів. Місцеві мешканці переконані, що запропоновані інвестором торф’яні котельні мають шкідливий вплив на довкілля та їхнє здоров’я.

Джерело.