Проти активістів, що зруйнували незаконну дамбу, відкрито кримінальне провадження

Інцидент у селищі Скала-Подільська Борщівського району зачепив багатьох за живе. І справа не лише у дамбі, хоч ми за річки, а не за незаконні ГЕС. Позиція поліції у цьому питанні, як виявилось, взагалі незрозуміла. Виявляється, цитата: «Поліцейські перевіряють дії активістів». Нагадаємо, як це було.

Протистояння між активістами ГО “Протидія корупції та моніторинг екології «Скеля» та власниками товариства «Сібекс» триває не один рік. У грудні 2015 році за заявами активістів правоохоронці розпочали кримінальне провадження за статтею 356 ККУ – самоправство.



У користуванні підприємтства – млин та орендовані земельні ділянки площею 0,3355 та 0,3605 гектарів, що належать Скала-Подільській селищній раді. Під час ремонту власник самовільно зайняв земельну ділянку площею 0.018 гектара на землях водного фонду.  Складений адмінпротокол – так оцінили дії товариства правоохоронці. «Нині товариство очікує на розробку проектної документації, аби законно орендувати цю ділянку» – йдеться на сайті поліції. І в жовтні 2016 року кримінальне провадження було закрито, «оскільки жодного іншого складу злочину виявлено не було».

У суботу на річці Збруч активісти частково демонтували залізобетонну греблю. Конструкція належить товариству з обмеженою відповідальністю «Сібекс». Під час демонтажу, само собою зрозуміло, спалахнув конфлікт між активістами та родичем керівника ТзОВ «Сібекс». Той отримав легкі тілесні ушкодження. Проти активістів розпочато кримінальне провадження. Дії правооохоронців на свої сторінці у Фейсбуці прокоментував активіст Роман Задорожній: «Ми обличчь і намірів не ховали і не збираємось, а наші молоти діяли законно – ми просто прибирали славну річку Збруч».

 

Джерело.