У неділю тернополян чекає грандіозний концерт

У неділю, 19 березня, у Тернополі в Українському домі «Перемога» відбудеться грандіозний концерт з нагоди 25-ої річниці створення Муніципального Галицького камерного оркестру, а також з нагоди 70-річчя незмінного його керівника Василя Феленчака.

– Муніципальний Галицький камерний оркестр Тернополя – яскравий творчий колектив музикантів-професіоналів, які всім серцем закохані у музику, – каже начальник Управління культури і мистецтв Тернопільської міської ради Олександр Смик. – Незмінним художнім керівником та диригентом оркестру є його засновник, член Асоціації діячів естрадного мистецтва України, заслужений артист України Василь Андрійович Феленчак. Я вже говорив і надалі буду говорити, що музика як і пісня це поле боротьби за душу. Йдеться перш за все про виснажливу роботу над музичним репертуаром і за 25 років діяльності Муніципальний Галицький камерний оркестр виступив перед публікою понад півтори тисячі разів. Склад змінювався, не змінювався лише керівник і саме на ньому, як на стержні, відбувалися зміни в творчості оркестру.

Хочу привітати нашого ювіляра зі званням «Народного артиста України», яке він отримав нещодавно й побажати йому здоров’я, адже 70 років це не лише досвід, а й вік. Хочу також побажати колективу вдалого виступу, нагадавши лише дві речі: нещодавно оркестр представляв музичне Тернопілля на презентації в Українському домі у Києві у грандіозній акції «Благословенне Тернопілля», а також згадаю наш спільний проект, який набирає нових обертів і нової сили – проект Управління культури й Муніципального Галицького камерного оркестру різдвяні зустрічі на залізничному вокзалі, додаючи, що без великого бажання нічого цього не було б.

Крім концерту в Українському домі «Перемога» діятиме також фотовиставка оркестру, яку можуть переглянути всі охочі.



Й запрошуючи на виставку організатори концерту та керівник оркестру Василь Феленчак, запрошують тернополян та гостей міста на концерт, що відбудеться 19 березня о 16.00 у «Перемозі», що на бульварі Т. Шевченка, 27. Квитки можна придбати у касі Українського дому.

Музиканти обіцяють здивувати слухачів новою й цікавою програмою, а також нікого не залишити байдужим до імпрези.

Джерело.