За гроші тернополян більше не будуть лікувати та навчати жителів області

Медицина та освіта для жителів області в Тернополі повинні фінансуватись із бюджетів тих громад, де вони проживають. Таке рішення прийняли депутати на черговій сесії міської ради.
Зокрема, йде мова про дитячі садочки, школи, позашкільні навчальні заклади, професійно-технічні училища, дитячі та юнацькі спортивні школи.

У міській раді розповідають, що зараз багато людей з області отримує медичні послуги у Тернополі, а діти, які не проживають у Тернополі, відвідують навчальні заклади міста, які утримуються виключно за кошти міського бюджету.

– Була розрахована вартість скільки коштує надання таких послуг за 1 місяць. І депутатами прийнято рішення направити відповідні рішення до об’єднаних громад, або сільських і міських рад, проінформувати їх про вартість цих послуг з тією метою, щоб вони уклали угоди про міжбюджетні трансферти і якщо їхні діти, чи їхні люди бажають навчатися, або лікуватися в медичних закладах міста Тернополя, значить вони повинні за це оплатити з коштів власних бюджетів. Якщо комусь цих коштів не вистачає, значить є Тернопільська районна рада, яка повинна виділити відповідну суму з районного бюджету для того, щоб оплатити вартість цих послуг, – говорить міський голова Тернополя Сергій Надал.

 

Джерело.