Богдан Яциковський: «Не дозволимо грабувати і так збіднілий народ!»

Попри те, що уряд обіцяв громадянам, що не платитимуть за комунальні послуги більше, як 15 відсотків від сукупного сімейного доходу, нині приходять платіжки на тисячі гривень.

Пояснень, чому так, багато. Але людям потрібні не пояснення, їм необхідно, щоб вартість газу, електроенергії була адекватною їх доходам. Лідер фракції Радикальної партії у парламенті Олег Ляшко звернувся до уряду з вимогою перерахувати тарифи на комуналку в бік зменшення і повернути, зокрема соціальну норму споживання газу за пільговою ціною, що була раніше, — 1200 кубів на опалювальний сезон.


На Тернопіллі, де заробітна плата одна з найнижчих в Україні, проблема з оплатою за житлово-комунальні послуги особливо гостра. Щоб її розв’язати, люди оформляють субсидії. Торік за ними звернулося на 15,5% домогосподарств краю більше, ніж у 2015- му. Середній розмір призначеної субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг на одне домогосподарство в грудні 2016-го збільшився порівняно з груднем 2015 р.



на 23,5%. Це лише підтверджує тотальне збідніння населення і непомірну вартість комунальних послуг. Субсидія — не вихід, бо всі розуміють, що з кожним роком умови її отримання будуть усе жорсткішими й претендентів на її оформлення ставатиме менше. Не потрібно принижувати людей субсидіями! Необхідно встановити розумні тарифи. Фракція Радикальної партії Олега Ляшка в Тернопільській обласній раді підтримує ініціативу щодо перерахунку тарифів, бо переконана, що ціни, що тепер встановлені на житлово-комунальні послуги, — грабунок і так збіднілих людей.