Тернопіль точно має можливість вкласти необхідну суму в розвиток аеропорту

І знову і знову в місцевих ЗМІ мусолиться тема аеропорту. На цей раз шукаємо бажаючого забрати його за 1 гривню. Так скоро дійдем до аукціону небаченої щедрості і будемо пропонувати аеропорт і два вокзали на додачу за фантік “турбо” і два кленових листочки, авось якась дитина купиться…

 

Ця тема піднімалась на нещодавньому засіданні моєї комісії – кому цікаво можу дати посилання на відео. Для того, щоб аеропорт лише отримав шанс запрацювати у нього потрібно вкласти близько 20 млн грн. і то далеко не факт, що ми одразу знайдемо бажаючого придбати і запустити в роботу аероворота міста…

Область банально таких грошей не знайде, хто не вірить – спитайте у обласного архіву. Ми заледве вишуковуємо кошти, щоб тримати його на плаву і не закрити повністю, вигризаючи копійки з інших не менш важливих напрямків.



Хто скаже що краще – дати кошти на програму протидії захворюванню на туберкульоз в області чи вчергове закрити кілька фінансових дірок в аеропорту?

Але в розвитку тернопільського аеропорту точно зацікавлене місто Тернопіль. І в міста точно є можливість вкласти необхідну суму не лише для того, щоб там кілька робітників час від часу траву косили. І відповідь на питання, що краще, регулярне авіасполучення, наприклад із Варшавою, чи новий асфальт у кількох двориках, теж якось легше дається. Принаймні тим, хто не проживає у тих двориках).

То ми будемо знову шукати австрійських інвесторів з польськими директорами, чи все таки хоча б спитаємо місто чи воно хоче самостійно створити власні повітряні ворота?

Джерело.