Тернопільський гурт у ТОП-10 артистів, які відмовилися від концертів в Росії

Незважаючи на російську агресію, деякі діячі культури продовжують заробляти гроші та відзнаки на сценах в Росії. Проте більшість зірок українського шоу-бізу не їздять до країни-агресора.

скай

Про 10 українських виконавців, які принципово не відвідують Росію та які там заборонені, розповідає “Радіо 24”.

“Океан Ельзи”

У рамках світового турне в 2014-му гурт планував виступити в Санкт-Петербурзі, Омську, Південно-Сахалінську, Кургані, Барнаулі, Красноярську та інших містах РФ.

Однак гурт скасував концерти в Росії після того, як пітерський депутат Віталій Мілонов звернувся до міністра культури РФ з проханням заборонити гастролі “Океану Ельзи”.

Тіна Кароль

Співачка заявила, що вона поставила національні інтереси вище за власні і не збирається ні під кого прогинатися, та зазначила, що нічого від цього не втратила.

Додамо, минулого року Кароль зіграла 97 концертів в Україні.

“Друга Ріка”

Лідер гурту “Друга Ріка” заявив якось, що вважає позицію Ані Лорак і подібних артистів ганебною.

Бумбокс

Фронтмен гурту “Бумбокс” Андрій Хливнюк наголосив, що їздити в Росію та виступати там не буде поки не закінчиться війна, хоча продовжує спілкуватися зі своїми російськими промоутерами.

СКАЙ

Лідер гурту СКАЙ Олег Собчук зауважив, що гурт поїде виступити в Росію, лише після того, як закінчиться путінський режим і до влади прийдуть адекватні люди.

Додамо, гурт братиме участь у Національному відборі на Євробачення 2017.

Джамала

Сусана Джамалідінова не одноразово заявляла, що не може давати концерти в Росії. В Криму співачка виступить також лише тоді, коли він знову стане українським.

Onuka

Солістка ONUKA Наталя Жижченко розповіла, що їх часто запрошують співати в Росію, але колектив повністю відмовився від концертів у сусідній державі через нестабільну політичну ситуацію.

Pianoбой

Лідер гурту Pianoбой Дмитро Шуров переконаний, що концерти в Росії неможливі в умовах війни.

Ольга Полякова

Співачка розповіла, що її батько останні десять років свого життя викладав у Москві, мама після його смерті й досі там живе. Сім’я має там будинок. Добре складалася і кар’єра Полякової в Росії. Але вона зробила свідомий вибір та відмовилася від гастролей, які приносили хороші гроші, тому що вважає неприпустимим виступати в РФ, під час складного конфлікту, де абсолютно очевидна агресія щодо України.

Анастасія Приходько

Свого часу Анастасія Приходько була своєю в Росії. Однак, зараз співачка не виступила б там за “будь-які гроші світу”.

Більше того, Приходько заявила, що більше не виконуватиме композицію “Мамо”, з якою в 2009-му році представляла Росію на “Євробаченні”.

Джерело.