Тернополяни вимагають зобов’язати виконавця ремонту доріг та вулиць надавати гарантію на покриття на законодавчому рівні

Тернополяни вимагають міську владу зобов’язати виконавця ремонту доріг та вулиць надавати гарантію на покриття на законодавчому рівні, адже вважають, що так виконавці робіт відповідальніше ставитимуться до своїх обов’язків та знатимуть, що за неналежне виконання роботи – їх чекає відповідальність. Таку ідею жителі міста подали на сайт міської ради:

«Пропоную зобов’язати на законодавчому рівні виконавця ремонту доріг та вулиць надавати гарантію на покриття на срок мінімум 8 років для капітального будівництва та мінімум 3 роки на поточні ремонти. У випадку виявлення проблем з покриттям проводити ремонт за власні кошти виконавця. Тоді вони будуть слідкувати за якістю будівництва та ремонту, за витраченими матеріалами, не будуть вкладати асфальт прямо в калюжі, будуть розуміти, що “зекономити” немає на чому оскільки кошторис порахований за державними розцінками, не будуть платити відкати та ставити гроші собі у кишеню. У Житомирі так уже запровадили.
Інакше грошей на дороги ніколи в країні та місті не буде, а асфальт буде зникати з кожною зливою», – пише автор петиції.

За два дні цю пропозицію підтримали 25 тернополян. Нагадаємо, щоб петицію розглянули у міській раді – за 30 днів вона має зібрати 300 підписів.

 

Джерело.